Onze methode

Overzicht van de verschillende toepassingen en rapportages van Talent Power

Op deze pagina vindt je een korte toelichting op de verschillende rapportages die er mogelijk zijn. Ook kan je de betreffende voorbeeld rapportages downloaden om uitgebreid te bekijken.


Video over de toepassing van Talent Power voor selectie van de juiste kandidaat:


 

Van Drijfveren naar Resultaat:


Talenten Drijfveren Analyse

Voor de Talenten Drijfveren Analyse (Talenten Motivatie Analyse) vul je thuis op internet on line vragenlijsten in. Dat zijn 316 vragen en daar ben je ongeveer 5 kwartier mee bezig.

De vragen meten jouw natuurlijke behoefte aan bepaalde eigenschappen (dus niet het aangeleerde gedrag). Jouw antwoorden worden vergeleken met de antwoorden van een dwarsdoorsnede van "de" Nederlandse Beroepsbevolking. Deze vergelijking bepaalt jouw behoefte aan een bepaalde eigenschap, in relatie tot de behoefte van de "rest" van de Nederlandse Beroepsbevolking. 

De analyse meet jouw behoefte aan 22 verschillende drijfveren en 44 verschillende talenten. Het geeft veel inzicht in jouw persoonlijkheid. Dingen die je van jezelf "normaal" vindt, erken je nu als "bijzonder" of "onderscheidend" ten opzichte van de meeste andere mensen. Ook zie je waar jij goed kunt schakelen tussen eigenschappen en tegenovergestelde talenten. 

In een onafhankelijk en vertrouwelijk gesprek, (het is immers jouw privacy informatie!) worden de resultaten besproken. Dat gesprek is met een onafhankelijke en speciaal gecertificeerde coach of HR professional, dus nooit met jouw leidinggevende. Na dit gesprek krijg je je eigen persoonlijke drijfveren rapportage mee. 


 

Voorbeeld drijfveren overzicht van een aantal drijfveren en de individuele scores. In de Talenten Drijfveren Analyse wordt de persoonlijke behoefte op 22 drijfveren gemeten. Naast de grafische weergave worden de bevindingen en resultaten tekstueel toegelicht in een uitgebreide rapportage (hieronder gratis te downloaden).

Download hier een voorbeeld rapportage van de Talent Power Drijfveren Analyse
Voorbeeld Drijfveren Rapportage.pdf (367.76KB)
Download hier een voorbeeld rapportage van de Talent Power Drijfveren Analyse
Voorbeeld Drijfveren Rapportage.pdf (367.76KB)


 

Beroepssector oriëntatie.

Voor diegene die zich graag willen oriënteren op beroepssectoren, wat voor soort beroepen of functies hen aanspreekt, is er de beroepssector interesse orientatie. Dit is een orientatie zowel op MBO als op HBO/WO niveau. Je ziet dan duidelijk in welke sectoren jij interesse hebt. Vooral in combinatie met de talenten is dit handig, omdat je dan ook inzicht krijgt of een sector wel of niet bij je karakter past.


Ook hier vul je thuis op de computer een interesse vragenlijst in. In de trajecten worden de resultaten besproken met een (loopbaan)-coach of HR-professional (veelal samen met de Talenten Drijfveren Analyse).
 

Download hier een voorbeeld rapportage van de Beroepssector Interesse Analyse op HBO/WO niveau
Voorbeeld Beroepssector Interesse.pdf (292.76KB)
Download hier een voorbeeld rapportage van de Beroepssector Interesse Analyse op HBO/WO niveau
Voorbeeld Beroepssector Interesse.pdf (292.76KB)
Download hier een voorbeeld rapportage van de Beroepssector Interesse Analyse op MBO niveau
Voorbeeld Beroepssector Interesse MBO.pdf (301.98KB)
Download hier een voorbeeld rapportage van de Beroepssector Interesse Analyse op MBO niveau
Voorbeeld Beroepssector Interesse MBO.pdf (301.98KB)

Cognitieve Capaciteiten

Om een idee te krijgen of een richting past bij jouw cognitieve vaardigheden, zijn er een aantal capaciteiten testen beschikbaar, op middelbaar en op hoger niveau. Dit zijn géén officiële intelligentie testen, maar geven wel een indruk van iemand's aanleg voor een bepaalde vaardigheid. De capaciteiten testen kunnen als extra check gebruikt worden bij een studiekeuze. De capaciteiten worden gemeten voor de volgende onderdelen: 

* logisch figuurlijk inzicht
* logisch cijfermatig inzicht
* logisch taal inzicht
* technisch inzicht
* controleren
* rekenen   

Download hier een voorbeeld rapportage van de Capaciteiten Analyse
Voorbeeld Capaciteiten Rapportage.pdf (124.23KB)
Download hier een voorbeeld rapportage van de Capaciteiten Analyse
Voorbeeld Capaciteiten Rapportage.pdf (124.23KB)


 

Functiematch op Talenten en Competenties

Deze methode biedt mogelijkheid om functieprofielen op te stellen. Er zijn profielen op te stellen voor welke drijfveren er voor deze functie (of functie-familie) gewenst zijn. Het is ook nog verder concreet door te vertalen tot competentie-profielen inclusief de gedragsvoorbeelden die deze competenties tot een "beeldend en concreet" gewenst gedrag vertalen. 


Deze profielen geven de medewerkers helderheid en duidelijkheid over wat er van hen verwacht wordt in een functie. Tegelijkertijd biedt dit voor HR-professionals de mogelijkheid om de kandidaten met de meeste aanleg voor de functie te selecteren. Voor doorstroom binnen een organisatie kan gekeken worden welke functie-(families) het beste bij de talenten en drijfveren van deze persoon passen. In welke functie komt iemand goed tot zijn of haar recht? Waar staat iemand in zijn of haar persoonlijke kracht? De vaardigheden zijn vaak aan te leren (mits een bepaalde aanleg aanwezig is), maar natuurlijk en authentiek gedrag zit in de persoon zelf. 

Voorbeeld Rapportage Functiematch op drijfveren.
Voorbeeld Talentenmatch Accountmanager.pdf (168.01KB)
Voorbeeld Rapportage Functiematch op drijfveren.
Voorbeeld Talentenmatch Accountmanager.pdf (168.01KB)
Voorbeeld rapportage Competentie - Match
Voorbeeld competentie rapportage_1.pdf (193.22KB)
Voorbeeld rapportage Competentie - Match
Voorbeeld competentie rapportage_1.pdf (193.22KB)
Voorbeeld Rapport Gedragsvoorbeelden bij competenties voor functie Verkoop Accountmanager
Gedragsvoorbeelden Verkoop Accountmanager.pdf (46.38KB)
Voorbeeld Rapport Gedragsvoorbeelden bij competenties voor functie Verkoop Accountmanager
Gedragsvoorbeelden Verkoop Accountmanager.pdf (46.38KB)


 


 

Team Analyses

Voor het werken in teams is het erg fijn als je de persoonlijke voorkeuren en talenten van jouw collega's kent. Dit geeft duidelijkheid over waar eventueel irritatie kan ontstaan, maar ook op welke manier je bewust gebruik kunt maken van elkaar's talenten. Daarnaast is het erg geschikt om de activiteiten verdeling in een team nog eens goed te bekijken en te her-verdelen. Wat de een niet zo leuk vindt (en wat minder goed in is van nature) kan een collega nou net een hele leuke uitdaging vinden. 

Voorbeeld Team Analyse op talenten
TeamAnalyse Voorbeeld 3 personen.pdf (190.63KB)
Voorbeeld Team Analyse op talenten
TeamAnalyse Voorbeeld 3 personen.pdf (190.63KB)


 

Professioneel Beroepskeuze onderzoek

We werken met professionele beroepentesten die een goed beeld geven van je persoonlijke voorkeuren, in combinatie met een aantal persoonlijkheidskenmerken. Het resultaat van deze testen is een concreet overzicht van welke beroepen er bij jou persoonlijkheid en interesses passen. Uiteraard moet je hier zelf doorheen, sommige beroepen zullen je meer aanspreken dan andere beroepen. De beroepen staan op volgorde van "passendheid" bij jou. Daarin worden zowel jouw talenten als jouw interesses meegenomen. Het is ook mogelijk om te selecteren op een volgorde die past bij bepaalde lichamelijke beperkingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van RSI, niet goed horen of zien, of niet zwaar kunnen tillen, wil je graag inzicht in welke beroepen er WEL kunnen met jouw lichamelijke beperking.
De beroepentesten zijn er op MBO, HBO en Universitair niveau.

Naast het inzicht in welke beroepen passen er nou echt goed bij je, geeft deze methode ook inzicht in werkhouding en studiehouding.
 

Overige instrumenten en toepassingen die vaak in combinatie met Talent Power ingezet worden.


 

BaanPortaal


BaanPortaal is een website waar dagelijks de actuele vacatures op gepubliceerd worden. Daarvoor worden er dagelijks ongeveer 80.000 Nederlandse websites, bedrijven-sites, Linked-in, en kranten en tijdschriften doorzocht. Dat leidt tot een zeer volledig en ruim overzicht van actuele vacatures! Er staan op dit moment minimaal 250.000 verschillende vacatures in BaanPortaal. Via uitgebreide zoekfuncties en persoonlijke profielen zijn de vacatures die voor jou interessant zijn heel makkelijk te vinden. Dat scheelt heel veel zoektijd op allerlei vacaturesites! En die tijd kan je beter gebruiken voor gerichte sollicitaties.

Je kan jouw eigen zoekprofielen instellen, of zoeken op trefwoorden, omgeving en opleidingsniveau. Je ontvangt iedere dag een overzicht per email van alle nieuwe vacatures die voor jou geschikt zijn. Zo kan je je kostbare tijd besteden aan solliciteren, of wellicht moet je overdag gewoon werken. Als je overdag werkt én je bent op zoek naar een nieuwe baan, dan kan dat nu op een goede snelle en makkelijke manier! 
 

Kijk voor meer informatie op www.baanportaal.nl of maak gebruik van de demonstratie-inlog. Bij deze inlog is het niet mogelijk om persoonlijke profielen te maken, je krijgt wel een goede indruk van de mogelijkheden en de volledigheid en gemak van BaanPortaal. Zoek op specifieke trefwoorden en verbaas je over het aanbod van gerichte vacatures.

website:             www.baanportaal.nl 

                             na het lezen van de informatie klik je op "vacatures baanportaal".

email adres:     voorbeeld@baanportaal.nl

wachtwoord:    demonstratie


Samen Talent Ontwikkelen

Met Samen Talent Ontwikkelen heeft u de mogelijkheid om de afspraken, verwachtingen en jaar doelstellingen die u samen met uw medewerker heeft afgesproken, vast te leggen, tussentijds te bespreken en te zorgen dat uw medewerkers in de gelegenheid zijn om deze doelstellingen te halen. Samen Talent Ontwikkelen biedt ruimte voor talent ontwikkeling en de invulling voor de Persoonlijke Ontwikkel Plannen.  


 

Persoonlijke Passie

Ben jij je er bewust van welke dingen er echt toe doen in jouw leven? Wat vind jij echt belangrijk? Wat maakt jouw leven echt zinvol en compleet? Op welke manier komt dat nu terug in jouw dagelijks leven? In deze workshop of individuele bespreking krijg jij jouw prioriteiten helder op een rijtje. Je ziet welke belangrijke dingen zich nu al in jouw leven bevinden, en welke zaadjes of aanknopingspunten er verder uitgewerkt kunnen worden. Door dit voor jezelf helder te hebben, kan je bewuste keuzes maken en je leven inrichten in lijn met jouw persoonlijke passies.  

Hoe wil jij later terugkijken op jouw leven?